Tag på en prøvetur med dit jagtudstyr

02 september 2021 Anders Lundtang Hansen

Det gælder med stort set alle ting, at det kræver øvelse, før man bare som minimum kan begynde at beherske det, man øver sig på.

Det er de færreste, der bare griber fat i noget for første gang og så bare er eksperter til det; selv hvis der er tale om, at man har at gøre med et naturtalent, så skal vedkommende guides og holde håndværket ved lige, så man altid er klar til at kunne præstere sit bedste.

Kommer der så endda også nyt udstyr til, så skal man kunne sætte sig ind i det og beslutte, om man skal skifte det hele ud, noget af det eller slet ikke påtage sig noget af det nye.

Det sidste kunne specielt have at gøre med jagtudstyr, hvor man skal blive god til at have med det at gøre – nogle gange kan det jo betyde forskellen på overlevelse eller død!

Bliv god på forhånd til at beherske jagtudstyret

Man tager jo også på skydebanen for at blive god til at skyde, før man tager ud at jager med skydevåben, og selvom der ikke findes træningsbaner til alt jagtudstyr, så bør man se, om man kan opstille nogle forhold, hvor man kan træne det, man skal bruge senere i seriøse omstændigheder.

Det kan være alt fra, at man stiller forhindringer op i ens have, eller man har en bane, hvor man laver hindringer, som man skal gennemføre (efter tilladelse, selvfølgelig.)

Har man en park eller en nærliggende skov, så kan man tage herud for at øve sig på jagtudstyret, for hvis der skulle ske problemer, så kan man hurtigt komme hjem og fikse det.

Ved at gentage de processer kan man langsomt, men sikkert, være klar, hvis du skal ud at nedlægge dyr, eller du skal på overlevelsestur.

Så er man nemlig nogenlunde forberedt og er ikke helt ubekendt med udstyret.

Flere Nyheder