Skal du male? Få tips og gode råd her

10 maj 2021
Camilla Skøtt

Umiddelbart tænker man, at det at male er en smal sag, men hey… hvis det var dét, ville der nok ikke være mennesker, der bruger flere år på at uddanne sig til maler. Skal du male selv? Så kan du med fordel læse med og få et par gode råd.

Malerarbejde er en af de ting, hvor mange overvejer, om de skal gøre det selv eller hyre professionel assistance. Vi hælder altid til det sidste, men det skyldes personlige erfaringer, der har vist, at det ganske enkelt er bedst i vores tilfælde.

Har du besluttet dig for at male selv? Vi har talt med et malerfirma (https://nordicpainthouse.dk/) og fået et par gode råd, vi gerne vil give videre. Måske er det lige præcis det, der skal til for at give dig det perfekte resultat.

Gode råd fra en maler

Først og fremmest – og det er vigtigt dette her – må du ikke gå ned på kvalitet, når du skal male. Billige pensler og malerruller taber hår og fnug, og det sætter sig i malingen. Maling af ringe kvalitet dækker ikke så godt, så du skal bruge mere af den, og samtidig er det umuligt at vaske den ren, hvis der kommer beskidte fingre på væggene senere.

Kort og godt: Brug penge på at købe godt ind. Er du i tvivl, så spørg hos din lokale farvehandler.

Derudover er det et spørgsmål om at bruge den rigtige teknik. Der skal ikke alt for meget maling på rullen, men der skal bestemt heller ikke for lidt på. Du skal ikke male på kryds og tværs, du skal altid male lige op og lige ned. Og for guds skyld… brug en ordentlig malertape, så den ikke brænder sig fast og river noget af tapetet med, når du fjerner den igen – så skal du bare male en gang til.

Flere Nyheder