Privatleasing kan ofte betale sig – en løsning for dig?

23 maj 2022 Niels Geckler

editorial

Hvis du skal have ny bil, kan du overveje Opel privatleasing som løsning frem for et køb. Det kan i visse situationer godt betale sig.

Hvis du har behov for en ny bil er køb af en brugt eller fabriksny model ikke den eneste mulighed. Det er blevet ret udbredt i Danmark at privatlease sin bil, også for almindelige husstande og familier med typiske kørselsbehov. Privatleasing kan være en idé, hvis du er typen, der gerne vil skifte bil med jævne mellemrum for ikke at køre rundt i noget gammelt skrammel. Det kan også være en løsning, hvis du vil afprøve for eksempel en elbil i en lidt længere periode for at få et indtryk af, om den type bil er noget for dig.

Opel privatleasing

Hvad indebærer privatleasing?

Typisk tegner man sig for en aftale på et år, hvor du ikke kan opsige aftalen og derefter vil der være en måneds opsigelse. Har du tænkt dig at skifter bil inden for 5-6 år kan det være en fordel at privatlease frem for at købe. Når du privatleaser ejer du ikke bilen, men du har den fulde brugsret til den. I aftalen vil der være et maks antal kørte kilometer, og kører du mere end det kommer du til at betale ekstra. Derfor skal du helst kende dit kørselsbehov i den nærmeste fremtid, når du privatleaser.

Det gode ved at have privatleaset er, at der typisk vil være en aftale om service og vedligeholdelse, sådan at almindelig slitage med videre ikke er noget du skal betale for at få ordnet på et værksted. Du vil altså langt af vejen kende omkostningerne på bilen i en given periode på forhånd. Det er muligt at privatlease såvel nye som brugte biler, og priserne er naturligvis lavere, hvis du ikke går efter en helt fabriksny bil, når du privatleaser.

Flere Nyheder