Med en dygtig bogholder er der styr på regnskabet

Med en dygtig bogholder er der styr på regnskabet

Det store spørgsmål, når du som nyslået selvstændig erhvervsdrivende står for at skulle vælge en fagperson til at forestå din virksomheds regnskabsførelse, er, om du skal vælge en bogholder eller en revisor til denne opgave.

Hvad laver en bogholder?

En bogholder er en regnskabs medarbejder, som sørger for, at der er styr på lønudbetalinger og betalinger af arbejdsmarkedsbidrag, den daglige bogføring af bilag, betaling af fakturaer samt balance i kredit og debet – kort sagt alt, hvad du skal bruge for at have gennemsigtighed i din virksomheds økonomi på daglig basis. Med en dygtig bogholder i din virksomhed er du sikker på, at dine kvitteringer og regninger bliver bogført korrekt, og dine fakturaer udstedt efter bogen.

Hvad laver en revisor?

I modsætning til bogholderen, som forestår løbende opgaver i det daglige så som bogføring, løn- og honorar udbetalinger samt moms indberetning i virksomheden, er revisoren som oftest kun på banen, når det årlige regnskab skal udfærdiges, og årsrapporten indberettes til Skat. Årsrapporten skal udarbejdes på baggrund af en analyse over det forgangne års regnskaber, som bogholderen har holdt styr på ved at bogføre alle bilag og fakturaer korrekt.

Der er flere formål med en årsrapport. For større virksomheder kan årsregnskabet give aktionærer indsigt i virksomhedens finansielle sundheds tilstand og generelle drift. Det vigtigste for især små, ikke børs noterede virksomheder, er at godtgøre over for Skat, at alting foregår efter bogen. På den måde slipper man for audits (torskegilde) og store, uventede skattesmæk.

Du kan således have stor glæde af en revisor, selv om du er en mindre virksomhed med en begrænset omsætning. Din revisor vil, sammen med bogholderen, kunne sørge for, at du kan sove trygt om natten i sikker forvisning om, at dine regnskaber stemmer. Med et revisor påtegnet årsregnskab er du godt stillet over for Skat, og ved hvad du har af penge i banken når året er opgjort.

Få et godt tilbud på hjælp til bogføring og revision på lokalerevisorer.dk