Lær ølbrygningens ædle kunst

16 April 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Den gyldne drik, øllet, har vel reelt kun en seriøs konkurrent som danskernes nationaldrik og det er kaffen. Det er til gengæld en drik der modsat kaffen har været kendt i årtusinder. Der er fundet rester af ølbrygning der er 5000 år gammel i Danmark. Det er Europas ældste fund. Microbyggerierne har igennem en del år sendt nye og spændende øl på markedet og med de nye smagsoplevelser er der opstået en større interesse for at lære at brygge sin egen øl. Der skal kun fra ting til at kunne brygge sin egen øl. Et bryganlæg, vand, humle, malt og gær. Mange specialbutikker, der sælger ingredienser til ølbrygning sælger et startskit som gør det nemt at komme igang. 

Hvordan kan du lære at brygge øl nemt og hurtigt?

Specialbutikkerne som sælger brygudstyr er en sand kilde af viden og står gerne klar med råd og vejledning. Der er også sammen med en stigende interesse kommet et godt udvalg af ølkurser, der ikke går ud på at drikke øl, men at lære at brygge det. Det tager en eftermiddag og aften at lære det mest basale, så man kan komme igang. Når man har styr på det basale, kan man stille og rolig udvide med flere ingredienser og krydderier. Det er vigtigt at kende de forskellige ingredienser og hvad de gør for din øl. 

Udover ølkurser er der mange bøger, der indgående beskriver de forskellige processer i ølbrygning. Det er muligt at lære hvordan du brygger øl i Tyskland og Belgien som er en langt mørkere og stærkere øl end Nordens lyse og milde øl. Der er bøger om øllets historie og meget mere. 

Hvis du er mere til det visuelle, kan du på internettet finde et utal af videoer, der ligeledes viser de forskellige teknikker og muligheder der er i ølbrygning. 

More articles