Lækker og billig mad til hele familien med boller i karry

07 February 2019 Astrid Pedersen

editorial

Mangler du en god og solid ret, som du kan servere for hele familien i hverdagen, og som let kan fryses ned og tøs op på travle dage? Så kan du med fordel prøve at lave en portion boller i karry.

Boller i karry – en kulinarisk nydelse for hele familien

Selvom det ud fra opskriften måske kan virke som en simpel ret, er boller i karry faktisk særdeles velsmagende og lækkert. Langt de fleste mennesker, store som små, nyder den krydrede og dog velafrundede smag, som præger den bløde sovs og bollerne, som er fremstillet af hakket kalv og flæsk. Selv om den danske og nordeuropæiske variant af karry har meget lidt til fælles med sit østerlandske forbillede, bibringer dette aromatiske blandingskrydderi et pift af det asiatiske til retten.

Boller i karry har på én gang de bedste egenskaber fra det traditionelle, danske køkken i kombination med det eksotiske samspil af krydderier, man finder i en ægte karryret. Du kan selv variere styrken på sovsen til dine boller i karry, ved at tilsætte en stærkere variant af karry eller måske endda et nip pulveriseret chili. For en helstøbt kulinarisk oplevelse kan du servere dine boller i karry med de aromatiske Jasmin eller Basmati ris – og eventuelt servere en stærk eller sød Mango Chutney dertil. Dette tilbehør fås, i lighed med hoved ingredienserne til boller i karry, i alle supermarkeder – du behøver ikke at skulle ud i special butikker som forberedelse til tilberedning af en omgang boller i karry.

Du kan variere dine boller i karry, og selv sætte dit eget personlige præg på retten, ved for eksempel at tilsætte ekstra krydderier eller grøntsager. Boller i karry laves traditionelt med hakket kalv og flæsk, men du kan også anvende kyllinge- kalkun- eller lamme fars.

Se den fulde opskrift hos dk-kogebogen.dk

More articles