Italienske klassikere på middagsbordet

11 February 2019 Maria Laugesen

editorial

Italienske retter er uden tvivl blandt danskernes favoritter. Skal vi ikke give os i kast med de klassiske danske retter som hakkebøf og stegt flæsk, så tyr vi ofte til Italiens gastronomi, når middagen skal serveres. Her er det især pastaretterne, der er populære. Det skyldes både, at de kan varieres på alle mulige måder efter humør og tid, og at de er enormt velsmagende og ofte meget nemme at lave. Én af de italienske retter, som uden tvivl serveres meget hyppigt rundt omkring i danske hjem, er lasagne. Lasagne er en lækker lag-på-lag ret, typisk bestående af lasagneplader af pasta, kødsovs og en bechamelsovs med ost. Herfra kan den varieres på utallige måder, og man kan både udskifte det hakkede kød med kylling eller helt undlade kødet og lave en vegetarisk variant med grøntsagsfyld.

En helt klassisk lasagne slår dog aldrig fejl. Det er en ret, der er elsket af både børn og voksne. Det skyldes nok ikke mindst kombinationen af protein, kulhydrat og fedt samt både salte og søde smage, som mødes i en skøn helhed. Den har en lækker cremet konsistens fra sovset men samtidig bid fra lasagnepladerne. Alt i alt en ret, der altid vil skabe glæde omkring middagsbordet, uanset hvem der spiser med.

Samtidig er lasagne enormt populært, fordi det er så nemt at lave. Det kræver ikke lang tid at tilberede, og så passer retten sig selv i ovnen. Det er nemt at lave til mange mennesker, og så smager resterne nærmest endnu bedre dagen efter! På https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/850/lasagne kan du finde en fantastisk opskrift på klassisk, italiensk lasagne. Opskriften er nem at følge, så den kan laves af alle kokke – unge som gamle. Så er du på udkig efter en simpel og lækker hverdagsret til familien eller gæsterne, så hop ind på siden og find opskriften på en nem og velsmagende lasagne.

More articles