Hvad koster en boligadvokat?

05 maj 2022
Lotte Hindsberg

advertorial

Hvad en boligadvokat koster, kan ikke siges i kroner og øre. Det kommer an på den enkelte advokat, men også i hvor stor grad du vil gøre brug for hans tjeneste. Skal han blot lave en tinglysning af skødet er prisen en, har du brug for hans service fra det øjeblik du overvejer at købe en bolig frem til tinglysning, vil prisen typisk være en anden.

Ofte vil din eboligadvokat, tjene sit salær hjem op til flere gange i løbet af processen. Det gælder blandt andet, når der skal forhandles med banken om betingelserne for boliglånet og når der skal forhandles med sælger.

eboligadvokat

Forhandle og spare penge

Der kan være mange penge ved at bruge tid på at forhandle med banker og sælger. I første tilfælde har mange en overdreven respekt overfor banken og glemmer at banken er en forretning som alle andre og at bankrådgiveren ikke er din bedste ven, men derimod ansat af banken til at sikre at banken får den bedste handel. De færreste er erfarne forhandlere, især ikke når det kommer til noget så vigtigt som et bolig køb.

Derfor giver det god mening at få ens boligadvokat til at stå for forhandlingerne. Der kan være mange tusinder af kr. af spare ved at forhandle. Det er blandt andet en god ide at forhandle med flere banker inden man takker ja. Husk at en bank uden kunder hurtigt må lukke. 

Det samme gør sig gældende når der skal forhandles med banken. Der er ved siden af prisen på boligen, mange andre steder, hvor man kan forhandle sig frem til fordele, der er lige så godt som rede penge. Det gælder blandt andet tidspunktet for overdragelse af boligen til løsøre. Din advokat bør godkende købsaftalen, før salget er gennemført. Det gøres ved at lave et forbehold i købsaftalen.

Flere nyheder