Hundesko og hundestøvler til alle årstider

06 januar 2022
Astrid Pedersen

advertorial

Har du hund, og gå du som oftest tur med den på kvarterets veje, fortove og stisystemer? Så bør du have mindst ét par hundesko eller hundestøvler til din hund.

Hvorfor skal jeg lade min hund iføre hundesko eller hundestøvler?

Der kan være mange gode grunde til ikke at lade sin hund gå på bare poter når det er luftetid. Hundens poter er mere sårbare end man måske umiddelbart skulle tro. Og derfor kan det være nødvendigt at beskytte dem fra tid til anden.

Brug hundesko som beskyttelse mod varme om sommeren

Den danske sommer kan, når den viser sig fra sin bedste side, være rigtig varm.

Når solen har stået direkte på asfalten eller fortovsfliserne en hel dag kan denne type overflade være nærmest ulidelig at betræde barfodet. Din hund vil også kunne mærke den gloende hede fra vejen eller fortovet, og i værste fald få brandsår eller vabler på de sarte trædepuder.

image

Derfor bør du, såfremt underlaget er for varmt til at du selv ville betræde det uden sko, iføre din hund et par hundesko eller hundestøvler inden I begiver jer udenfor.

Undgå frostbid og smertefulde sår – brug hundestøvler eller hundesko om vinteren

På lignende vis kan iskolde veje og fortove være en pine og en plage for små sarte poter. Her gælder samme regel: Ville du ikke selv ønske at gå rundt på bare fødder bør du give hunden sko eller støvler på inden gåturen.

Under alle omstændigheder bør du være obs på de dage hvor der saltes, hvis du bor i tættere bebygget område. Vejsalt kan få huden på trædepuderne til at tørre ind og sprække. Og så er det endog særdeles smertefuldt for hunden at skulle traske rundt i en blanding af salt og sjap.

Du kan finde hundesko og hundestøvler i den online shop på ostrand.dk.

Flere Nyheder