Få styr på energimærkning ved køb og salg af bolig

29 juni 2021 Linnea Brix Larsen

Energimærkning lyder måske ikke som det allermest ophidsende, når du kigger på ny bolig eller er på vej til at sætte din nuværende bolig til salg. Ikke desto mindre er det værd at interessere sig for energimærkning – ikke mindst hvis du står som kommende sælger, og din nuværende energimærkning er udløbet.

 

Hvad er et energimærke?

Et energimærke er et udtryk for, hvor energikrævende en bolig er at opvarme, og dermed hvor billig eller dyr i varmeomkostninger, boligen er for ejeren. Alle boliger til salg skal have et gyldigt energimærke, og din bolig kan mærkes fra A som det bedste og ned til G som det dårligste.

Et energimærke er gyldigt i 10 år, så har du købt bolig inden for de seneste 10 år, og er du på vej til at sælge boligen på ny, kan det nuværende energimærke derfor måske stadig bruges i forbindelse med dit kommende salg.

 

 

Kan boligens energimærkning forbedres?

Ja, i rigtig mange tilfælde kan boligens energimærke forbedres med en energioptimerende indsats. Hvilke energiforbedringer, der er relevante for netop din bolig, afhænger af en lang række af faktorer, og det er derfor en god idé at søge professionel rådgivning frem for at gisne om hvilke forbedringer, der vil have en positiv effekt på dit energimærke. Eksempler på typiske energiforbedringer er blandt andet:

  • Skift af gamle vinduer til nyere energivinduer
  • Skift af varmekilde
  • Hulmursisolering
  • Etablering af solceller på boligens tag
  • Anlæg af gulvvarme

 

Hvordan får man et energimærke?

Skal du have opdateret energimærket på din bolig, skal du have fat i en energikonsulent, der vil gennemgå din boligen fra yderst til inderst. Udover at fastsætte energimærket kommer energikonsulenten også med konkrete forslag til, hvordan du med fordel kan energioptimere boligen og dermed sænke det årlige varmeforbrug – noget der er attraktivt både for dig som ejer nu og her og for fremtidige ejere af boligen, når du engang skal sælge.

Vil du vide mere? Bliv klogere her: https://www.kelstrupgaard.dk/energimaerkning.aspx

Flere Nyheder