Chili con carne – perfekt til festlige lejligheder

14 January 2019 Astrid Pedersen

editorial

Blandt de retter, som har fundet vej til lille, kolde Danmark fra de varmere himmelstrøg, er den mexicanske ret chili con carne. Den krydrede, lidt tunge ret passer perfekt til vort hjemlige klima, og gør sig rigtig godt som hyggemad i den kolde tid. Det fine ved chili con carne er, at styrken kan tilpasses efter de følsomme, danske ganer – er du ikke til det super spicy cuisine, kan du blot holde lidt igen med den stærke chili.

Chili con carne – perfekt som festmad

Er dine køkken faciliteter begrænsede, men vil du stadig gerne byde dine gæster på et lækkert og mættende måltid, kan du med fordel sætte en gryde chili con carne på bordet. Det er billigt, nemt og hurtigt at lave chili con carne, og man skal virkelig gøre sig umage førend en omgang chili con carne mislykkes for en.

Den næste gode nyhed er, at du ikke behøver at bøvle med madlavning samme dag som du holder fest. En skudefuld chili con carne kan sagtens laves flere dage i forvejen – faktisk bliver chili con carne kun bedre af at få lov at stå og trække i sin gryde under låg. Dette er der intet farlige ved, så længe den er blevet kogt godt og grundigt igennem, og bliver varmet lige så effektivt op inden servering. Når chili con carne får lov at stå og trække, bliver smags indtrykket mere samlet og righoldigt. Og så har du et lækkert måltid mad, som du kan servere for dine gæster – eventuelt i selskab med creme fraiche og friskbagt brød, ris eller taco skaller.

Chili con carne går desuden rigtig godt sammen med øl, så det er oplagt at servere til herreaftenen, når der skal ses bold. Du kan finde den fulde opskrift på chili con carne på dk-kogebogen.dk

More articles