Alt, hvad du behøver at vide om regnskove

13 December 2022 Anders Hansen

editorial

Regnskoven er et unikt område på kloden, som især er kendetegnet ved sit rige fugleliv og sin enorme biodiversitet. Men hvad er regnskoven egentlig for noget? Hvor meget regnskov findes der i verden? Og hvilke arter lever i regnskoven? Læs med her og bliv klogere på alt, du behøver at vide om regnskove!

Regnskove er frodige, komplekse økosystemer med et unikt og varieret udvalg af planter og dyr. De adskiller sig fra resten af verden, fordi de rummer flere arter end noget andet terrestrisk økosystem, og fordi deres miljø konstant ændrer sig på grund af sæsonbestemte nedbørsmønstre. Regnskove har også nogle af de højeste niveauer af biodiversitet på Jorden.

Det anslås, at der er omkring 1,4 milliarder hektar regnskov i verden – ca. 6 % af klodens overflade. Den største udstrækning findes i Sydamerika, efterfulgt af Afrika og derefter Asien og Stillehavsområdet.

regnskoven

Regnskovene byder på en hel del

Regnskoven er hjemsted for mange arter – fra fugle og krybdyr til pattedyr og padder. Nogle af de mest ikoniske og kendte arter omfatter gorillaer, jaguarer, orangutanger, araer og tukaner. Desuden bruges mange af de planter, der findes i regnskoven, til medicin eller mad.

Så nu ved du lidt mere om regnskove! Uanset om det er deres unikke biodiversitet eller det store udvalg af dyr, der lever der, er disse utrolige økosystemer bestemt værd at bevare. Med en omhyggelig forvaltning og bevarelsesindsats kan vi sikre, at denne smukke del af vores planet beskyttes til de kommende generationer. Dette kan du læse mere om på Verdensskove.org.

 

Hvilke mennesker lever i regnskoven?

Der er millioner af regnskovssamfund, og de er afhængige af regnskoven for deres levebrød. Indfødte samfund har levet i regnskoven siden tidernes morgen og er afhængige af traditionel viden til at forvalte deres ressourcer på en bæredygtig måde.

Desuden lever mange samfund i landdistrikterne af små landbrug eller jagt, mens andre mennesker kan være involveret i skovhugst og andre udvindingsaktiviteter. Alle disse grupper er i høj grad afhængige af regnskoven for at kunne overleve.

More articles