Hvad er bedst – leje eller køb af gaffeltruck?

01 July 2020 Silje Hansen

editorial

Har du et stort lager eller et logistikfirma, kommer du ikke uden om en gaffeltruck. Det er ens bedste ven, når man skal flytte paller rundt eller andre tunge materialer. Det gør det nemt at organisere og struktere ens lager, uden at man skal bruge for mange kræfter på at flytte og løfte det tunge gods. Her kan du let tage imod gods og få det lagt på plads på lageret eller flytte de nødvendige paller eller andet gods i lastbilen. 

Der findes i dag et stort udvalg af forskellige gaffeltrucks. Det betyder, at du kan få dem til både indendørs og udendørs brug i forskellige størrelser og prisklasser. Spørgsmål er bare om det er bedst for dit selskab at købe en gaffeltruk eller om du i stedet bør leje en gaffeltruck. 

Derfor skal du købe en gaffeltruck

Der er flere gode grunde til at du skal købe din næste gaffeltruck i stedet for at lease den. Hvis du har kapitalen i virksomheden, så er det klart bedre at eje end at leje. Det vil dermed være en investering, der henter sig ind på sigt. Det vil samtidig fungere som en aktiv del af regnskabet, da det har sin salgsværdi, men også at det er virksomheden, der ejer gaffeltrucken. Der vil naturligvis være en tabsværdi på gaffeltrucken med årene i takt med at der kommer nyere modeller på markedet. Men hvis du vælger en gaffeltruck, der kan løse de opgaver, som du har behov for, kan den være nyttig i mange år frem uden at blive forældet. 

Derfor skal du vælge at leje din næste gaffeltruck

Hvis du i stedet vælger at leje din næste gaffeltruck frigiver du en del likviditet i virksomheden. Det kan du i stedet bruge på at investere i virksomheden, så det kan vokse i stedet for en gaffeltruck. Når du lejer en gaffeltruck, har du en fleksibel løsning, som gør at du let kan skalere op og ned uden de store omkostninger eller økonomiske forpligtelser. Her kan du vælge enten en kortidsleje eller langtidsleje af de nyeste gaffeltrucks på markedet.

 

More articles