Find den bedste opskrift på lækre boller i karry

18 August 2021 Astrid Pedersen

editorial

Hvis aftensmaden skal være både nem, velsmagende og billig er der hjælp at hente i den traditionelle danske kogebog. Vort hjemlige køkken byder på meget andet og mere end blot frikadeller med sovs og kartofler.

Faktisk har danskerne gennem mange årtier været utroligt gode til at tage elementer fra mere eksotiske himmelstrøg til sig. Når vi på udlandsrejser bliver præsenteret for nye, spændende retter vil vi typisk gøre dem til vore egne – for eksempel Chili Con Carne, spaghetti bolognese, pizza – og selvfølgelig diverse retter fra det fjerne østen. Blandt de sidst nævnte finder vi retter som indeholder sur sød sovs og karry.

Glæd familien med lækre og vælgsmagende boller i karry

Fælles for de retter, vi importerer fra de asiatiske egne, er at de mildnes betydeligt i smag og styrke inden de skal lande i de følsomme danske ganer.

Karry i pulverform, som vi kender den herhjemme, har for eksempel meget lidt til fælles med den karry du kan opleve i Indien. Når du laver boller i karry behøver du således ikke at være bange for om de små brænder tungerne på de stærke krydderier, eller om familien skal lide af maveonde de følgende dage.

Til gengæld vil du opleve at hele familien vil elske den enkle, billige og særdeles nemme ret. Børnene er vilde med kombinationen af lifligt duftende basmati ris, den runde og aromatiske flødesovs med karry, de bløde og saftige kødboller og den tilhørende milde eller hotte mango chutney.

Du kan således gøre hele familien mæt og glad uden at det hverken koster en bondegård eller tager oceaner af tid. Og så er boller i karry en særdeles taknemmelig ret som kan laves i store portioner sådan at du kan fryse retten ned og varme den op når du har brug for hurtig aftensmad.

Du kan læse den fulde opskrift på boller i karry på dk-kogebogen.dk

More articles